Met ingang van 1 mei a.s. gaat Sander Hoeben aan de slag als cultuur coördinator van Weert. In deze nieuwe functie gaat hij onder andere zorgen voor meer samenwerking en zichtbaarheid van de culturele sector in Weert en helpt hij lokale makers en verenigingen bij het realiseren van hun initiatieven. De vijf professionele culturele instellingen van Weert zijn de directe opdrachtgevers van de nieuwe cultuur coördinator, die mede dankzij een financiële bijdrage van de Gemeente Weert de komende twee jaar zijn rol voor cultureel Weert kan vervullen.


Voorstellen
Sander Hoeben is geen onbekende in de cultuursector. De afgelopen jaren was hij werkzaam voor poppodium De Bosuil en vanuit die rol ook bestuurslid en medeorganisator van Cultureel Lint. Daarnaast is hij initiatiefnemer van onder andere Festival Broedplaats en Huiskamerfestival Weert.
Hoeben vertelt dat hij graag gezien wil worden als verbinder binnen de cultuursector, alsmede tussen de sector en de gemeente. “Daarnaast wil ik een bijdrage gaan leveren aan een grotere zichtbaarheid van het rijke culturele leven in onze stad. Ook wil ik het culturele aanbod met de vele lokale initiatieven naar een nog hoger niveau tillen.”


Functie en taken
De afgelopen jaren is er een goed begin gemaakt met de uitvoering van de gemeentelijke “Routeplanner Cultuur 2020 – 2024”, maar de coronapandemie stelde de sector wel voor uitdagingen. Om de lokale culturele sector te ondersteunen bij het herstellen van de gevolgen van de coronapandemie stelde het Rijk financiële compensatiemiddelen beschikbaar. In samenwerking met de vijf professionele culturele instellingen (Munttheater, De Bosuil, RICK, Bibliocenter, Museum W) stelde de gemeente Weert het “uitvoeringsprogramma Impuls Cultuursector” op waarin de cultuur coördinator een belangrijk onderdeel is.

Nog meer dan voor de coronacrisis is er binnen de culturele sector behoefte aan iemand die kan helpen bij het leggen van verbindingen, die de samenwerking stimuleert en die helpt bij het uitwerken van ideeën en initiatieven. Iemand die niet alleen alle culturele instellingen en verenigingen van Weert onderling verbindt maar ook de banden met andere culturele en maatschappelijke netwerken binnen en buiten Weert aanhaalt. Er worden tal van culturele activiteiten ontwikkeld en georganiseerd, maar met de komst van de cultuur coördinator zullen deze voortaan beter op elkaar afgestemd worden voor zowel collega cultuurmakers en lokale verenigingen als voor potentiële bezoekers uit Weert en de regio.


Input welkom
Om snel aan de slag te kunnen doet Sander een oproep aan iedereen binnen de creatieve sector: “Heb je een vraag, een goed idee, zoek je versterking bij een project, subsidieaanvraag of een andere vorm van ondersteuning? Neem dan ook nu al contact op via sander@weertcultuur.nl of stuur een bericht via 06-4 7070 123.”

Door sander

Gerelateerd bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *